+40 (0) 773 369 061 office@bost.ro

Automotive

9

Industria auto a pus întotdeauna cerințe extrem de ridicate în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea proceselor, cu sarcini automate care devin din ce în ce mai provocatoare. Senzorii nostrii satisfac toate așteptările producătorilor și furnizorilor.

Robotii mobili avuta la transportul materiei prime si a produselor finite, cu precizie marita si fara intarzieri. 

Astfel, VISOR® Object este ideal pentru verificarea componentelor, de exemplu, în timp ce robotul VISOR® acționează ca „ochiul” roboților de manipulare și asamblare. Cititorul de coduri VISOR® permite identificarea componentelor marcate direct, cum ar fi foile caroseriei auto. Senzorii noștri optici, în special senzorii de distanță, cum ar fi FT 55-RLAM, sunt, de asemenea, omniprezente în procesele de producție auto, de ex. pentru a controla poziția pieselor.

Verificări multiple pentru asamblari.
Asamblarea corectă a pachetelor de baterii implică mai multe sarcini care trebuie rezolvate simultan – de la prezența componentelor relevante pentru siguranță, cum ar fi capacele de protecție, până la poziționarea exactă a ansamblurilor pentru asamblarea automată. Cu numărul său mare de detectoare, VISOR® rezolvă în mod fiabil chiar și astfel de sarcini complexe.

Cititorul de coduri VISOR® permite identificarea fiabilă a componentelor pe parcursul întregului proces de fabricație. Citește în mod fiabil toate codurile 1D și 2D standard din industrie, chiar și pe suprafețe dificile și atinge o rată de citire perfectă datorită caracteristicilor software speciale. Cu trei variante optice integrate, distanța de lucru poate fi selectată în mod liber; în plus, varianta C-mount cu iluminare externă opțională permite citirea distanțelor de peste 2 metri.

Senzorii UV, Furca optica si cei de Mark vor face cu usurinta fata oricerei aplicatie de etichetare.

Determinarea poziției compponentelor pe linia de asamblare
Dacă, pe lângă planul X / Y, sunt necesare și informații despre înălțime, adică axa Z, pentru o aplicație pick-and-place, se folosește senzorul de distanță compact FT 55-RLAM. Aceasta permite o prindere precisă, chiar și pentru piesele livrate în stive. Senzorul este un adevărat versatil, care detectează în mod fiabil suprafețele de la negru la strălucitor.

Soluțiile noastre pentru aplicații tipice 

VISOR® Robotic a fost dezvoltat special pentru provocările din aplicațiile robotice. Cu interfețele sale integrate, standardizate, poate fi încorporat cu ușurință în instalațiile existente și în sistemele robotice.

Aplicațiile dezvoltate special și modulele de funcții permit o comunicare perfectă între senzorul de viziune și robot și facilitează considerabil configurarea, operarea și schimbul de date, permițând integrarea rapidă a senzorului în numeroase aplicații.

Detectie prezenta piesa in Gripper

Senzorii F10, F25 și F55, senzorii tip furca și ferestrele optice pot fi utilizați pentru detectarea prezenței în dispozitivul de prindere. Senzorii din aceste serii sunt caracterizați printr-o performanță deosebit de ridicată a senzorilor și o greutate foarte scăzută. Acest lucru are o importanță deosebită atunci când montați senzorii pe piesele de mașină în mișcare.
F 10 senzori sub-miniaturați
F 25 senzori miniaturali
F 55 senzori fotoelectrici
Senzori de furcă și ferestre optice

Senzorii fotoelectrici cu tehnologia BlueLight sunt un accent deosebit. Acestea stau în evidență prin eficiența lor excelentă de detectare cu obiecte slab reflective.

Detectie si sortare obiecte colorate

Atunci când aplicațiile pick & place implică detectarea obiectelor colorate, versiunea color a senzorului VISOR® Robotic viziune asigură distincția color și evaluarea culorii pentru procesele stabile. zum VISOR® Robotic cu evaluare a culorilor

Când vine vorba de evaluarea culorii 1D, FT 55-CM oferă versatilitate convingătoare și ușurință în utilizare. Ca singurul senzor de culoare cu reglare automată a distanței, poate fi folosit pentru aplicații de detecție și sortare a culorilor.

FT 55-CM FT 25-C este unul dintre cei mai mici și mai rapizi senzori de culori cubi de pe piață și este deosebit de potrivit pentru utilizare în dispozitivul de prindere.

Masurare distante Griper

Senzorii de distanță a seriei F 10, F 25 și F 55 detectează în mod fiabil suprafețe variind de la negru la strălucitor. Echipate cu ieșiri analogice, ieșiri de comutare, o interfață IO-Link și interfață RS485 opțională, senzorii de distanță oferă conectivitate extinsă.

 

Senzori optici de distanță

 

Senzorii ultrasonici pot fi o alternativă viabilă pentru măsurătorile de distanță la scară largă.

UT 20 senzori ultrasonici

Pick and Place

Datorită metodelor simple de calibrare SensoPart, în general nu este nevoie de un calcul complicat al coordonatelor de poziție în sistemul de control al robotului. Cu ajutoare inteligente de operare, cum ar fi funcția “snap” grafică, calibrarea este finalizată în doar câteva secunde. Procesul de calibrare poate fi complet automatizat prin intermediul comenzilor de interfață, de ex. prin Ethernet, EtherNet / IP sau PROFINET. Acest lucru este extrem de util, de ex. în cazul schimbărilor de lot în timpul producției.

VISOR® Robotic cu funcție de calibrare

 

Seria senzorilor F10, F25 și F55, precum și senzorii furcii și ferestrele optice pot fi de asemenea utilizate pentru poziționarea capcanelor. Senzorii din aceste serii sunt caracterizați printr-o performanță deosebit de ridicată a senzorilor și o greutate foarte scăzută. Acest lucru are o importanță deosebită atunci când montați senzorii pe piesele de mașină în mișcare.

Verificare asezare corecta a produse diferite in Gripper

Seria senzorilor F10, F25 și F55, precum și senzorii furcii și ferestrele optice pot fi utilizate pentru detectarea poziției părților mobile în sistemele de prindere.

Senzorii din aceste serii sunt caracterizați printr-o performanță deosebit de ridicată a senzorilor și o greutate foarte scăzută. Acest lucru are o importanță deosebită atunci când montați senzorii pe piesele de mașină în mișcare.

SensoPart stabilește noi standarde în clasa compactă cu familia de senzori fotoelectrici F 55. Produsele din această serie combină date de performanță excelente cu un design robust al carcasei și multe detalii ușor de utilizat.

Acestea garantează o detectare fiabilă cu ajutorul unei lumini laser focalizate sau a unui LED roșu cu o suprimare precisă a fundalului. F 10 senzori sub-miniaturați  F 25 senzori miniaturali F 55 senzori fotoelectrici Senzori de furcă și ferestre optice

Este disponibil și un spectru larg de senzori inductivi

CONTACT

550321 Stefan cel Mare 195 Sibiu

+40 (0) 770 701 005

office@bost.ro