+40 (0) 773 369 061 office@bost.ro

Sisteme Visor

Cand obiectele apar în poziții neașteptate, au forme si detalii complexe, senzorii clasici de detectie sunt complet depasiti de astfel de sarcini de detectie.

Nu este cazul senzorilor VISOR® care:

întotdeauna își păstrează obiectivitatea, detecteaza piese defecte, piese orientate greșit, secvență greșită sau o combinație din toți acesti factori – într-o clipă.

Funcțiile complete de calibrare variază de la un simplu factor de scalare prin corecția imaginii și distorsiunile lentilelor printr-un clic al mouse-ului până la o listă de puncte pentru aplicațiile robot.

Camera + Software = VISOR®

O cameră inteligentă puternică, în carcasa etanșe, cu montare uniformă, formează baza senzorilor de VISOR® și a sistemelor vizuale Eyesight.

Printre alte caracteristici se numără procesarea semnalelor integrate, iluminarea cu LED-uri (alb, roșu, infraroșu), interfețe de date și I / O digitale, optică integrată sau C-mount, precum și software de configurare prietenos.

Cele mai multe dintre sarcinile de inspecție care sunt necesare în practică pot fi rezolvate cu unul dintre senzorii VISOR® care sunt gata de utilizare în doar câțiva pași. Cu până la 75 de evaluări pe secundă, senzorii VISOR® sunt, de asemenea, alegerea potrivită pentru procese rapide.

Iar pentru cazurile deosebit de complexe oferim sistemul Eyesight, un sistem flexibil de vizionare cu care puteți implementa și cele mai sofisticate cerințe de automatizare.

Soluțiile noastre pentru aplicații tipice de robotică

VISOR® Robotic a fost dezvoltat special pentru provocările din aplicațiile robotice. Cu interfețele sale integrate, standardizate, poate fi încorporat cu ușurință în instalațiile existente și în sistemele robotice.

Aplicațiile dezvoltate special și modulele de funcții permit o comunicare perfectă între senzorul de viziune și robot și facilitează considerabil configurarea, operarea și schimbul de date, permițând integrarea rapidă a senzorului în numeroase aplicații.

Detectie prezenta piesa in Gripper

Senzorii F10, F25 și F55, senzorii tip furca și ferestrele optice pot fi utilizați pentru detectarea prezenței în dispozitivul de prindere. Senzorii din aceste serii sunt caracterizați printr-o performanță deosebit de ridicată a senzorilor și o greutate foarte scăzută. Acest lucru are o importanță deosebită atunci când montați senzorii pe piesele de mașină în mișcare.
F 10 senzori sub-miniaturați
F 25 senzori miniaturali
F 55 senzori fotoelectrici
Senzori de furcă și ferestre optice

Senzorii fotoelectrici cu tehnologia BlueLight sunt un accent deosebit. Acestea stau în evidență prin eficiența lor excelentă de detectare cu obiecte slab reflective.

Detectie si sortare obiecte colorate

Atunci când aplicațiile pick & place implică detectarea obiectelor colorate, versiunea color a senzorului VISOR® Robotic viziune asigură distincția color și evaluarea culorii pentru procesele stabile. zum VISOR® Robotic cu evaluare a culorilor

Când vine vorba de evaluarea culorii 1D, FT 55-CM oferă versatilitate convingătoare și ușurință în utilizare. Ca singurul senzor de culoare cu reglare automată a distanței, poate fi folosit pentru aplicații de detecție și sortare a culorilor.

FT 55-CM FT 25-C este unul dintre cei mai mici și mai rapizi senzori de culori cubi de pe piață și este deosebit de potrivit pentru utilizare în dispozitivul de prindere.

Masurare distante Griper

Senzorii de distanță a seriei F 10, F 25 și F 55 detectează în mod fiabil suprafețe variind de la negru la strălucitor. Echipate cu ieșiri analogice, ieșiri de comutare, o interfață IO-Link și interfață RS485 opțională, senzorii de distanță oferă conectivitate extinsă.

 

Senzori optici de distanță

 

Senzorii ultrasonici pot fi o alternativă viabilă pentru măsurătorile de distanță la scară largă.

UT 20 senzori ultrasonici

Pick and Place

Datorită metodelor simple de calibrare SensoPart, în general nu este nevoie de un calcul complicat al coordonatelor de poziție în sistemul de control al robotului. Cu ajutoare inteligente de operare, cum ar fi funcția “snap” grafică, calibrarea este finalizată în doar câteva secunde. Procesul de calibrare poate fi complet automatizat prin intermediul comenzilor de interfață, de ex. prin Ethernet, EtherNet / IP sau PROFINET. Acest lucru este extrem de util, de ex. în cazul schimbărilor de lot în timpul producției.

VISOR® Robotic cu funcție de calibrare

 

Seria senzorilor F10, F25 și F55, precum și senzorii furcii și ferestrele optice pot fi de asemenea utilizate pentru poziționarea capcanelor. Senzorii din aceste serii sunt caracterizați printr-o performanță deosebit de ridicată a senzorilor și o greutate foarte scăzută. Acest lucru are o importanță deosebită atunci când montați senzorii pe piesele de mașină în mișcare.

Verificare asezare corecta a produse diferite in Gripper

Seria senzorilor F10, F25 și F55, precum și senzorii furcii și ferestrele optice pot fi utilizate pentru detectarea poziției părților mobile în sistemele de prindere.

Senzorii din aceste serii sunt caracterizați printr-o performanță deosebit de ridicată a senzorilor și o greutate foarte scăzută. Acest lucru are o importanță deosebită atunci când montați senzorii pe piesele de mașină în mișcare.

SensoPart stabilește noi standarde în clasa compactă cu familia de senzori fotoelectrici F 55. Produsele din această serie combină date de performanță excelente cu un design robust al carcasei și multe detalii ușor de utilizat.

Acestea garantează o detectare fiabilă cu ajutorul unei lumini laser focalizate sau a unui LED roșu cu o suprimare precisă a fundalului. F 10 senzori sub-miniaturați  F 25 senzori miniaturali F 55 senzori fotoelectrici Senzori de furcă și ferestre optice

Este disponibil și un spectru larg de senzori inductivi

Elementele detaliate ale obiectelor încastrate sau pansonate cum ar fi cifrele embosate și caracterele de pe un card de credit sunt dificil de detectat prin metode standard de procesare a imaginilor.

Chiar și utilizarea iluminatului lateral are ca rezultat contururi care nu pot fi identificate din cauza supraexpunerii și a umbrelor. Am rezolvat această situație echipând seria de senzori de viziune VISOR® cu noua funcție multishot.

Contururile se remarcă clar astfel încât literele și cifrele ridicate sau încastrate să poată fi ușor citite, de ex. utilizând funcția OCR a senzorului de vizualizare. Alte exemple de aplicații pentru VISOR® Multishot sunt:

Citirea codurilor matricei de date turnate direct în suprafețe din plastic
Recunoașterea bilelor adezive ridicate pe același fundal colorat

Detectia deteriorărilor, cum ar fi lovituri sau zgârieturi

Eliminarea fundalurilor în schimbare, transabilitate

SORTARE SI INSEPCTIE

VISOR® Color combină detectia culorilor și a obiectelor într-un singur dispozitiv și poate, prin urmare, să inspecteze simultan gradul de ocupare al blisterului și gradul de ocupare cu culoarea corectă.

9

Configurare usoară și software de vizualizare cu drepturi de utilizator ierarhice și ajutor online

9

Unități de inginerie reală și coordonate de robot la un click distanta

9

Determinarea exactă a poziției: poziția și orientarea x / y

9

Funcții logice complete pentru sistemul digital de comutare

9

Definirea flexibilă a datelor de ieșire (header, trailer, net data)

9

Posibilități complexe de arhivare a imaginilor și date

CONTACT

550321 Stefan cel Mare 195 Sibiu

+40 (0) 770 701 005

office@bost.ro